TRUSA DE CARITATE – O campanie caritabilă a Centrului Medical „Dr. Furtună Dan”

2018, martie 22

Una dintre cele mai grave probleme din România de astăzi este sărăcia. Conform Eurostat, în anul 2016, aproape 40% din populația României se afla în risc de sărăcie sau excluziune socială (8,5 milioane de persoane). În plus, aproape un sfert dintre români se confruntă cu lipsuri materiale severe, neputând să își procure nici măcar articolele de strictă necesitate.

Cei mai vulnerabili în lupta cu sărăcia sunt copiii, afectați atât de lipsa de educație, care le închide perspectiva de a-și depăși condiția, cât și de igiena precară ce conduce la îmbolnăviri frecvente și o speranță de viață foarte scăzută.

La Centrul Medical “Dr Furtună Dan” am pus mână de la mână și am pornit o colectă pentru a ajuta astfel de familii aflate la limita subzistenței.

Am început să adunăm lucruri pentru copii si adulți, jucării, cărți și rechizite, pe care le vom sorta și combina în cutii cu de toate pentru întreaga familie.

Pungi pline cu lucruri au început să ne umple biroul. Baoli, așezat pe scaunul de la birou, ne privește zâmbind. Tocmai s-a despărțit de Maria, fata uneia dintre colegele noastre, care a decis că el și prietenii săi vor aduce mai multă bucurie în sufletele unor micuți cu care soarta nu a fost tocmai blândă. Teancurile de cărți și caiete au început să se adune și ele.

Gândită ca o “trusă de prim ajutor” pentru oamenii defavorizați, fiecare TRUSA DE CARITATE, pe lângă produse pentru întreaga familie va conține și produse de strictă necesitate.

Cutiile cu daruri vor fi donate de noi, cu o săptămână înainte de Paște, direct familiilor beneficiare  pentru a le aduce bucuria în pragul Sfintelor Sărbători.

Timing campanie:

  • 28 martie: data limită de colectare a donațiilor
  • 29-30 martie: pregătire pachete
  • 2-4 aprilie: donarea pachetelor către familiile defavorizate

Centrul Medical Dr Furtuna Dan – Oameni în slujba oamenilor.