Centru de Testare Covid-19

Diagnostic infecție SARS-CoV-2

Testare RT-PCR, Testare Antigen, Testare Saliva, Test anticorpi
unde

UNDE?

Splaiul Independenței, nr 179, sector 5, București
cand

CÂND?

Zilnic, Luni-Sâmbătă: orele 08:00 - 20:00.
Duminica: orele 08:00 - 18:00
cum

CUM?

REZULTATE: 24-48 de ore, prin email, română-engleză
Timp de recoltare: 2-3 minute.
Personal calificat, profesionist.
pret

PREȚ

TEST RT-PCR pentru depistarea infectării cu virusul SARS COV-2 este
180 lei
TEST ANTIGEN
50 lei
TESTARE SALIVĂ
40 lei
TESTARE ANTICORPI
40 lei
Plata se poate efectua cash sau cu cardul.
testare_covid-19

PROCEDURĂ TESTARE:

Înainte de recoltarea probelor, vom completa împreună o FIȘĂ DE ÎNREGISTRARE și CONSIMȚĂMÂNTUL INFORMAT și veți semna acordul privind recoltarea și acordul referitor la prelucrarea datelor personale (GDPR). Totodată, veți primi toate informațiile necesare pentru desfășurarea procedurii corect, în condiții de maximă siguranță.
Apoi, vă vom recolta probele, de tip exudat faringian și nazal.
Probele recoltate sunt trimise, în termen de 3 ore, către un laborator specializat, acreditat de Ministerul Sănătății, pentru prelucrare.
Rezultatul transmis de laborator, în termen de 24-48 de ore, va ajunge la dumneavoastră prin email, în limba română și engleză.
În cazul în care rezultatul este pozitiv, acesta va fi transmis și către Direcția de Sănătate Publică București.

CÂND AVEȚI NEVOIE DE UN TEST RT-PCR PENTRU DIAGNOSTICAREA COVID-19:

Atunci când aveți simptome de infecție respiratorie cu debut brusc (tuse seacă, febră, dificultate în respirație, durere în gât, durere de cap, diaree, pierderea gustului sau a mirosului, durere sau presiune în piept),
Dacă locuiți în aceeași casă cu o persoană confirmată pozitiv sau
Dacă ați avut contact fizic direct, față în față, la o distanță mai mică de 1,5 m, timp de peste 15 minute, cu o persoană infectată (îmbrățișare, atingerea mâinii),
Dacă lucrați într-o colectivitate unde au fost depistate persoane diagnosticate pozitiv, cu infecție cu virusul SARS COV-2,
Dacă ați participat la îngrijirea unui pacient infectat covid, fără a folosi corect echipamentul de protecție.

CUM VĂ PREGĂTIȚI PENTRU TESTAREA RT-PCR:

Pentru rezultate concludente la exudatul faringian, prelevarea probelor trebuie făcută înainte de efectuarea toaletei cavității bucale sau la 4 ore distanță de la ingestia de alimente sau lichide.

INTERPRETARE REZULTATE:

Un rezultat pozitiv (detectabil) indică prezența virusului SARS-COV-2 și confirmă diagnosticul de COVID-19.
Un rezultat negativ (nedetectabil) indică absența virusului, dar trebuie avut în vedere că este posibil ca proba să fi fost recoltată prea devreme sau prea târziu în cursul infecției.

CE AVEȚI DE FĂCUT DACĂ REZULTATUL ESTE POZITIV:

Dacă rezultatul este pozitiv, anunțați imediat medicul de familie. De asemenea, este bine să anunțați, pe cât posibil, toate persoanele cu care ați avut contact direct în ultimele 7 zile despre boala dumneavoastră.
În cazul în care sunteți asimptomatic, trebuie să vă izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. În toată această perioadă, trebuie să monitorizați atent evoluția bolii. În cazul în care apar simptome (tuse seacă, febră, dificultate în respirație, durere în gât, durere de cap, diaree, pierderea gustului sau a mirosului, durere sau presiune în piept), le veți comunica imediat medicului de familie.
În cazul în care aveți simptome care vă pot pune viața în pericol (dificultăți respiratorii severe, durere persistentă sau presiune în piept, cianoza feței sau a buzelor, stare de confuzie nou instalată), sunați la 112.

Contact:

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să sunați:
0720 225 212