Povestea noastră

Dragoste și dedicare

Orice om are o poveste, iar povestea Doctorului Furtună Dan Horia a fost una frumoasă.

Dragostea a fost trăsătura dominantă a doctorului Furtună Dan, cea care i-a călăuzit pașii întreaga viață, menținându-l OM, cea care nu i-a dat voie să întoarcă spatele vieții.

„Viața are doar bilet de dus, astfel că tot ce faci pentru tine piere odată cu tine, rămâne doar ceea ce faci pentru alții.” – obișnuia să spună. „Din viață iei cu tine doar dragostea celor din jur și amintirile frumoase.”

Doctorul Furtună Dan a fost un om complet, cu un bagaj enorm de cunoștințe, cu fler și omenie, bucurie, corectitudine, blândețe, fermitate și armonie. Medic pediatru și de medicină generală, s-a remarcat atât ca un foarte abil diagnostician, cât și ca un foarte bun terapeut.

Motivație

Iubea oamenii, era implicat total în a crește copii sănătoși, astfel că micuții pacienți mergeau cu drag, fără sfială la domnul doctor, iar părinții erau uimiți când un acces de plâns era curmat doar când domnul doctor lua copilul în mainile lui sigure, aproape miraculoase.

Și-a făcut o cauză din a apăra viața pe care a iubit-o atât de mult. A ajutat și a trăit intens bucuria de a face bine. Timpul i-a fost deopotrivă prieten și dușman, dându-i posibilitatea să facă ceea ce-i plăcea, dar nelăsându-l să-și îndeplinească menirea până la capăt.

CresaBabyCare

Dorința lui intensă era să-și vadă unicul fiu, Bogdan, doctor și să-i împărtășească din propria experiență. Într-o zi, Bogdan, student la Medicină, i-a spus din senin: „Știi, Papa, eu o să am un spital al meu”. Remarca tatălui nu a întârziat: „Ia-o ușor, nu te repezi nici măcar în gândire!”

Iubea toamna și-n fiecare an o aștepta cu bucurie. Privea apusul soarelui și, dacă cerul era luminat, se bucura pentru ziua bună ce va urma.

Chiar și la București, se pregatea pentru o nouă zi de coasă, activitate ce i-a bucurat adolescența. Nostalgia vremii de acasă îl cuprindea uneori și zâmbea cu dor. Îi lipseau munții lui și iarba verde de acasă. Privea cerul și zicea: „La mine acasă, cerul e mai jos și stelele mai mari și mai aproape.” Iubea cerul și-ntr-o toamnă, a plecat privindu-l, luându-și cu el doar dragostea celor ce l-au iubit.

…Povestea continuă

Durerea fiului l-a mobilizat în greaua bătălie pentru viață și i-a dat speranța că va reuși, iar astăzi această Clinică există în memoria tatălui pe care Dr. Ioan Bogdan Furtună l-a iubit și respectat enorm.

Înnoirea cabinetului de medicină de familie din strada Teiuș a marcat începutul construirii brand-ului medical „Dr. Furtună Dan”, brand ce păstrează și duce mai departe valorile de început, dragostea și respectul față de pacient.

Înnoirea a vizat transformarea sa într-un loc cald și primitor care zilnic își așteaptă pacienții. Aceștia vin mereu cu inima deschisă știind că vor primi, pe lângă cele mai bune sfaturi medicale, empatie și încurajare.

Începând din 2016, într-un nou sediu, în Cotroceni, am reunit peste 20 de medici tineri și entuziaști cu expertiză în 16 specialități medicale. Ei colaborează permanent pentru diagnosticarea rapidă și tratarea eficientă a problemelor de sănătate ale tuturor pacienților ce aleg să ne treacă pragul.

Și povestea continuă. O poveste despre Oameni în slujba oamenilor.

23

specialități

250+

pacienți zilnic

14 ore zilnic

la dispoziția dumneavoastră