Cardiologie

Dr. Alina Oprescu

Medic specialist | Cardiologie

Pacientul cu o afecțiune cardiovasculară este unul complex, indiferent dacă vorbim de copil sau adult. Acesta necesită o monitorizare periodică pe parcursul întregii vieți. Cred cu tărie că educația medicală continuă duce în final la prestarea unui act medical de calitate.

Dr. Cristina Angelescu 

Medic specialist | Cardiologie

Buna funcționare a inimii este vitală pentru activitatea optimă a tuturor celorlalte organe. Acest lucru face din “motorul organismului” unul dintre organele cheie pentru orice ființă. Astfel, ca medic cardiolog am mereu convingerea ca ajut, nu doar la tratarea unei probleme punctuale, ci la buna funcționare a întregului dumneavoastră organism.

Dr. Răzvan Roșulescu

Medic specialist | Cardiologie

Unele dintre disfuncționalitățile inimii nu au simptomatologie puternică, astfel că sunt destul de greu de depistat. Deoarece până la vârsta de 30 de ani multe dintre afecțiunile cardiace se pot trata, o ecografie cardiacă facută înainte de 25 de ani poate preveni neplăceri ulterioare. Avansul înregistrat în prezent de tehnologie a ușurat mult stabilirea diagnosticului corect și totodată a permis apariția unor metode de tratament mult mai prietenoase pentru pacient.

Dermatovenerologie
Dr Monica Mincea - CM Dr. Furtună Dan

Dr. Monica Mincea 

Medic specialist | Dermatovenerologie

Atât prin modificări de culoare și aspect, cât și prin simptome specifice, pielea semnalează rapid multe dezechilibre ce apar în organism. Pentru a identifica corect ce cauze generează aceste dezechilibre, este foarte importantă comunicarea deschisă dintre medic și pacient. De asemenea, un diagnostic corect stabilit precoce ajută la rezolvarea problemelor înainte ca acestea să se agraveze.

Dr. Vexler Ella Spring 

Medic specialist | Dermatovenerologie

Unele probleme dermatologice se manifestă ca urmare a unui stil de viață neadecvat. Expunerea excesivă la soare, hidratarea necorespunzătoare, lipsa unei igiene corecte sau administrarea anumitor medicamente pot conduce la apariția unor afecțiuni la nivelul pielii. Acestea pot dispărea odată cu încetarea acțiunii factorului care le-a generat. Dacă însă simptomele persistă, devine absolut necesară o vizită la dermatolog.

Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice
Dr. Doina Ene, Medic primar | Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Dr. Doina Ene 

Medic primar | Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Creșterea alarmantă a incidenței diabetului zaharat și a altor tulburări metabolice, în special în rândul tinerilor și chiar a copiilor, dă o nouă dimensiune preocupării pentru alimentația sănătoasă. În plus, pe fondul intensificării stresului la toate categoriile de vârstă, respectarea regulilor de nutriție ajută semnificativ organismul în lupta zilnică pentru menținerea stării de sănătate.

Ecografie
Male doctor drfurtunadan.ro

Dr. Bogdan Petrescu

Medic primar | Ecografie

De multe ori esențială pentru stabilirea diagnosticului corect, Ecografia, ca specialitate, pune tehnologia la lucru în folosul sănătății noastre. Pentru medic este importantă viziunea, venită atât din înclinație pentru domeniu, cât și dintr-o pregătire solidă. Totodată însă, experiența are întotdeauna un cuvânt greu de spus datorită specificității fiecărui organism uman.

Endocrinologie
Dr. Elena Sari | Medic primar Endocrinologie

Dr. Elena Șari

Medic primar | Endocrinologie

Afecțiunile sistemului endocrin sunt complexe și, în unele cazuri, dificil de diagnosticat. Netratate la timp ele pot sta la baza apariției majorității bolilor cardiovasculare. Totuși, prin diagnosticarea precoce, pot fi stabilite tratamente care inhibă evoluția bolii sau apariția unor complicații.

Gastroenterologie
Dr. Corina Farcas, Medic specialist | Gastroenterologie

Dr. Alice Corina Farcaș

Medic specialist | Gastroenterologie

Alimentația dezorganizată, mesele luate pe fugă și stresul din ce în ce mai intens sunt principalii factori care duc la suprasolicitarea sistemului digestiv. Afecțiunile gastrointestinale sunt ușor de depistat deoarece, în cele mai multe cazuri, simptomul principal este durerea. Alegerea cea mai facilă este sa ne tratăm acasă cu medicamente promovate ca remedii pentru acest tip de boli. Totuși, dacă durerea persistă, doar specialistul gastroenterolog poate pune diagnosticul corect, făcând diferența între o simplă indigestie și o afecțiune mult mai serioasă.

Medicină de familie

Dr. Bogdan Furtună

Medic specialist | Medicină de familie

Medicul de familie este specialistul cel mai aproape de pacient. El te cunoaște cel mai bine și îți poate fi un ghid competent pentru depistarea și rezolvarea problemelor de sănătate. În cabinetul medicului de familie întâlnești, dincolo de diagnostic și tratament, empatie și dragoste de oameni.

Dr. Florentina Gheorghe

Medic specialist | Medicină de familie (Policlinica Teiuș)

Alegerea medicului de familie este o decizie destul de grea, care are la bază încrederea pe care medicul o transmite, atât ca specialist, cât și ca om. De multe ori această alegere este influențată de recomandările celor apropiați. Este însă important ca, în timp, încrederea în medicul de familie să se consolideze, el fiind cel care recomandă investigațiile necesare pentru stabilirea diagnosticului corect.

Dr. Elena Gabriela Bojica

Medic primar | Medicină de familie

Grija pentru starea de sănătate personală este de multe ori mai puțin stresantă decât grija pentru sănătatea celor dragi. Astfel, în situația în care un membru al familiei se îmbolnăvește, suntem mult mai înclinați să îl ajutăm să ajungă la medic. În cazul nostru de multe ori amânăm vizita, chiar și în situația în care suntem conștienți de o deteriorare serioasă a sănătății noastre. Cu toate acestea, anunțarea medicului despre problemele apărute poate aduce o diferență semnificativă în timpul și ușurința recuperării sănătății.

Medicină internă

Dr. Cristian Revnic

Medic specialist | Medicină internă

O vizită pe an la medicul internist este recomandata, în special după vârsta de 40 de ani. Chiar în lipsa simptomatologiei, organelor dumneavoastră interne pot fi afectate și pot necesita tratament medical specializat. Uneori însă, simptomele chiar există, dar sunt ușor de trecut cu vederea: o stare de oboseală ce persistă, dureri de cap, stări de nervozitate. Stabilirea diagnosticului precoce ajută mult la creșterea eficienței tratamentului.

Neurochirurgie
drfurtunadan.ro

Dr. Tatiana Roșca

Medic primar | Neurochirurgie

Neurochirurgia acoperă unele dintre cele mai dificile intervenții chirurgicale, ce necesită o deosebită precizie. Fie ca este vorba despre operații pe creier sau pe măduva spinării, de intervenții clasice sau minim invazive, succesul demersului medical depinde foarte mult de acuratețea diagnosticului și localizarea corectă a leziunii. De asemenea, monitorizarea post operatorie are un rol esențial în procesul de vindecare. Progresul tehnologic a făcut posibilă efectuarea cu succes a unor astfel de intervenții, în condițiile diminuării puternice a stresului generat pentru pacient.

Neurologie

Dr. Emilia Coșofreț

Medic primar | Neurologie

Stresul tot mai accentuat, lipsa de mișcare și stilul de viață dezorganizat specifice vieții moderne sensibilizează permanent sistemul nervos, conducând la dezechilibre care uneori sunt ireversibile. Incidența unor patologii cum este accidentul vascular-cerebral înregistrează o creștere accentuată la categoria de vârstă sub  40 de ani. Astfel, este foarte importantă evaluarea pentru „Creier la Risc” cu scopul de a preveni disfuncțiile cerebrale și patologii ca AVC , Demență, Boala Alzheimer.

Nutriție și Siguranță Alimentară

Dr. Gabriela Ancateu

Medic specialist | Nutriție și Siguranță Alimentară

Toate studiile epidemiologice identifică o corelație directă între alimentația nesănătoasă, care determină apariția supraponderii și obezității, și creșterea prevalenței diabetului zaharat tip 2, sindromului metabolic, bolilor cardiovasculare și a afecțiunilor maligne. Complicațiile pe termen lung ale acestor patologii sunt multiple și severe, toate acestea scad calitatea vieții și durata de viață a pacientului.

Astfel, este foarte important să vă adresați medicului nutritionist pentru a învăța ce înseamnă o alimentație sănătoasă, echilibrată și să evitați dietele drastice, disociate, dezechilibrate care pot pune viața în pericol.

Obstetrică-Ginecologie
Dr. Natalia Barcaru, Medic specialist | Ginecologie

Dr. Natalia Barcaru

Medic specialist | Obstetrică-Ginecologie

Afecțiunile ginecologice se pot manifesta prin simptome evidente dar, în unele situații, ele sunt foarte sărace în simptomatologie. Adoptarea unui stil de viață ordonat, respectarea regulilor de igienă intimă și vizitele periodice la medic pentru efectuarea analizelor recomandate, duc la scăderea semnificativă a riscurilor de deteriorare a stării dumneavoastră de sănătate.

Dr. Spadaro, Medic specialist | Ginecologie

Dr. Irina Spadaro

Medic specialist | Obstetrică-Ginecologie

Sarcina este o perioadă de transformări radicale în organismul femeii, atât la nivel fizic, cât și chimic, hormonal. Aceste modificări induc o stare de sensibilitate accentuată, manifestată prin schimbări frecvente de comportament, nivel de stress ridicat, grijă exagerată legată de riscurile medicale ce pot apărea. Necesitatea vizitelor constante la medic, precum și hipersensibilitatea din perioada pregătirii pentru rolul de mamă fac necesară alegerea din start a unui medic care să inspire încredere atât ca și competență, cât și ca disponibilitate.

Oftalmologie

Dr. Monica Grecescu

Medic primar | Oftalmologie

Multe dintre afecțiunile oftalmologice nu sunt asociate cu urgențe medicale, astfel că uneori vizita la medic este amânată destul de mult. În plus, zilnic ochii sunt expuși la factori nocivi care le cresc sensibilitatea. O serie de tulburări oftalmologice pot fi însă oprite din evoluție dacă sunt depistate precoce. De aceea, controlul oftalmologic anual poate preveni agravarea unor probleme care, pe termen lung, afectează ireversibil încrederea în sine a persoanei suferinde.

Dr. Alice Munteanu | Oftalmologie Dr. Furtuna Dan

Dr. Alice Munteanu 

Medic specialist | Oftalmologie

Primul examen oftalmologic la copii este recomandat înaintea împlinirii vârstei de un an. Chiar de la această vârstă medicul specialist poate detecta anumite tulburări și poate consilia părinții în privința posibilităților de corectare a vederii copilului, inclusiv cu ajutorul ochelarilor. La 3 ani, apoi la 6 ani este indicat un nou screening oftalmologic pentru a evita ca apariția unor tulburări de vedere să conducă în timp la modificări permanente la nivelul ochiului.

ORL
Dr. Ana Maria Curcă | ORL CM Dr. Furtuna Dan

Dr. Ana-Maria Curcă

Medic specialist | ORL

Afecțiunile ORL manifestate la nivel nazal sau laringo-faringian sunt printre cele mai ușor transmisibile boli, generând frecvent epidemii. Acest lucru le face de multe ori dificil de prevenit. Totuși, o atenție sporită în perioadele în care se manifestă mai frecvent (primăvara și toamna), grija pentru igienă, precum și evitarea contactului cu persoane care prezintă semne evidente de îmbolnavire, ne pot feri de neplăcerile provocate de astfel de boli.

Dr. Mariana Nagea

Medic specialist | ORL

Afecțiunile ORL fac parte din categoria bolilor care nu pot fi „duse pe picioare” pentru că sunt zgomotoase (tuse, strănut) și au o simptomatologie mai greu de suportat de unul singur (durere, febră). Sfaturile celor din jur nu au de obicei valoarea și eficiența pe care o așteptati. Doar medicul specialist poate pune diagnosticul corect și vă poate ajuta să rezolvați, în cel mai scurt timp, problemele care vă afectează starea de sănătate.

Pneumologie
Dr. Dan Arama | Pneumologie CM Dr. Furtuna Dan

Dr. Dan Aramă

Medic specialist | Pneumologie

Fumatul generează o dependență greu de înfruntat, chiar și când pacientul cunoaște impactul acestuia asupra sănătății sale: creșterea semnificativă a riscului de apariție a multor forme de cancer, risc cardiovascular crescut, creșterea riscului de apariție a unor boli interstițiale pulmonare care sunt rapid fatale. Chiar dacă nu vă simțiți încă pregatiți să renunțați la fumat, o vizită la medicul pneumolog poate fi un prim pas pentru alegerea unui stil de viață sănătos.

Psihiatrie

Dr. Ioana Silion

Medic specialist | Psihiatrie

„Mens sana in corpore sano”. Tratarea sufletului asigură autonomia și adaptarea omului la condițiile propriei existențe. De aceea evaluarea sănătății sufletului trebuie să constituie o prioritate, mai ales pentru persoanele supuse intens și constant la stress.

Reumatologie
Dr. Cipriana Dimitrakopoulos | Reumatologie CM Dr. Furtuna Dan

Dr. Cipriana Dimitrakopoulos

Medic specialist | Reumatologie

Pentru Reumatologie, vârsta de 45 de ani este pragul care aduce creșterea exponențială a riscului de îmbolnăvire. Simptomele sunt însă destul de ușor de identificat, fiind vorba despre durere, rigiditate articulară sau chiar șchiopătat. Tratamentul principal include și o schimbare a stilului de viața, prin scăderea în greutate, dacă este cazul, precum și efectuarea de exerciții fizice în mod regulat.

Urologie

Dr. Najjar Salam

Medic specialist | Urologie

Afecțiunile urologice sunt adesea însoțite de durere, astfel că pacientul ia mai ușor decizia de a consulta un specialist. Totuși, există situații când infecții urinare netratate ajung să se generalizeze în organism. Pentru menținerea stării de sănătate la nivelul tractului urinar se recomandă evitarea exceselor alimentare de orice fel, inclusiv cel de sare, consumarea de legume și fructe și mai puțin de proteine animale, precum și asigurarea permanentă a unei hidratări corespunzătoare a organismului.